0

Kronologi no.2 Putrajaya

Posted by Pemerhati Penang on 8:30 AM
wah..wah...
Sekian lama baru nak update nih...
Ape sal???

Owh.. tenet rumah aku problem seminggu,
sampai aku kena call TM 3 kali lah...

sambungan...

Ha, lepas aku melantak mee goreng 2 pinggan tu, kitorang sume nak gi tgk pertandingan UTPPEC09 tu la. Najib ada bagi petua cane nak gi sane...
Tapi seperti yang aku expected dari awal lagi lah...mesti sesat punya and I was right. So, dengan budi bicara dan kesungguhan Najib and his parents, diorang CARI kami yang sesat nie... (nasib baik jumpa).
Ni lah muka2 yang seriously confident mengikut jalan2 yang x familiar kat selangor nih...
Pilot and co-pilot
2 org lg yang berkeyakinan tinggi...

Akhirnya??? SAMPAI!!!
Perodua Eco Challenge.. Woot2x.
Sneak peak internal design Kereta kita...

nothing much I see...

Lepas puas melawat Aiman dan makam KFC Free... kami pun bertolaklah ke "places of interest". Apa lg. Shopping Complex. Not just any shopping cmplx. PAVILION. Woot woot... Kagum aku, 1st time jejak kaki kat sana. Jd jakun sekejap. Maklumlah datang dr kampung... Makan Carl's Jr. dulu, habis RM 27, utk burger ja... haih, x pe. At least aku dah merasa... Tgk wayang 17 again, gi round2x pastu jumpa pameran kereta BMW. wahhh... Apa lg, naik terus la... membayangkan aku bawak kereta yang harganya beratus ribu mellon nie.. (ada angan2 nak beli tuh...).

Penat kot jalan-jalan.. dah penat kat PAV, gi Time^2 plak. Pojan beli figura Optimus Prime.. haha. kebudak2kan la dia nih... Pastu Makan kat Penang Village. The best laksa i ever tasted. Mana tidaknya, 1 mangkuk RM 10!!! argh... kalau x sedap aku saman dah... hmm... pastu watpe ar???

Pastu balik rumah Fareez kat Semenyih. Rumah baru. Furniture x angkut masuk lg. Disebabkan kepenatan yang amat tinggi, kitorang pun terus tido lepas membersihkan diri...

Malamm tuh... ZZZZZZZZzzzzzZZZZzzzZZZZzzzZZZZZZZZZ sampai pagi. (Nyenyak gila....)

The next day gi ALAMANDA.
Fareez hantar sampai ke susur keluar highway. Thanks Fareez. Kalu x aku rasa sesat lg kami nih... sebelum sampai di ALAMANDA, kitorang ada snap beberapa gambar around Putrajaya.

SERIES OF PICS:

Kat ALAMANDA:

Ada satu ja gambar dalam simpanan aku.
5 Hang Bersaudara...

And some more pics from
around Putrajaya:


Hmm... Time to say godbye to NazMeen:

Kat Putrajaya sentral lah kejadian ini berlaku...

Bye2x Meen, lambaian Meen diiringi dengan muzik klasik Patah Hati (Sudirman) pada jan 3.20pm that evening. Ramai yang memerhati gelagat kami... Ada time yang menyayat hati dan ada saat yang agak lawak ketika kami bersama2 laungkan "seranghae" dan membuat bentuk hati with our hands kat Meen.

Hmmm... Dah sampai masa untuk kitorang plak untuk mengucapkan bye2x to Luke lepas hantar dia kat rumah...

Tepat jam 3.30 pm, aku, Pojan n Nasrul pun bertolak balik ke rumah aku kat Penang...
Diorang bermalam di rumah aku malam tu dan keesokkan harinya diorang balik ke Kedah...

THE END

0 Comments

Post a Comment

Copyright © 2009 Let us talk about my life All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.