2

Family Vacation

Posted by Pemerhati Penang on 11:11 AM
BAKAR IKAN SIAKAP DI CAMERON HIGHLAND
LADANG TEH BHARAT (LADANG AKU ^v^)
DEKAT MARDI...
THE WHOLE FAMILY YANG DATANG BERTANDANG DI
CAMERON HIGHLAND HARI TU...
banyak aktiviti yang dilakukan sepanjang 4 hari 3 malam di Cameron Highland.
Dalam perjalanan, singgah di Green View Garden.

kat Green View Garden

Pastu terus ke apartment di antara brinchang & tanah Rata...

masak2, relax, n malam tu bakar ikan siakap....
19-12-2009 pagi, pergi ke MARDI...
petang gi minum2 kat Bharat Tea shop.

20-12-2009 pagi pergi jalan2 kat strawberry corner.
petang bakar ayam
[fun facts: kitorang bakar 8 ekor ayam... wakaka]

Malam kitorang gi jalan2 kat pasar malam Brinchang.
Do some shopping~~~

21-12-2009
Hari pulang ke kampung halaman.
selepas 4 hari berada di puncak bukit, terasa rindu akan rumah...

selama 4 hari 3 malam berada di Cameron Highland, cuaca sangat sejuk disebabkan cahaya matahari kurang menembusi awanan.

Sebelum ini, selama 3 kali aku pergi ke cameron highland, x pernah sesejuk ini...

all in all, the vacation was so relaxing and fun...

0

Rindu Kacang~~~

Posted by Pemerhati Penang on 10:42 AM
Menglembu

Nama tempat macam banyak lembu...

Atau mennjadi lembu ke hape tah...

aku pn kompius...

haih...


tapi bila ingat2 balik, selalu aku jumpa mercu tanda ni


kacang gergasi...

Kawan2, kata hari tu nak photog kat sini...

Nampak gaya macam kena pospone je...

Time grad ni nak???


0

Pelantar Ikan on Sunday

Posted by Pemerhati Penang on 10:44 AM
Setelah 1 minggu terdampar di rumah, aku ternyata tak tahu nak buat apa2. nasib baik streamyx menjadi teman akrab. tapi kadang2 kena lah jugak keluar rumah kan?

Sebagaimana yang korang tau, rumah aku sebelah sungai, dekat dengan muara. so, ramai org kat kawasan aku ni keje nelayan tp x pernah pulak aku tau kat mana semua ikan itu siangkut naik ke darat. baru minggu lepas, aku berpeluang pergi ke pelantar ikan Kuala Sg. Udang.

Sangat menarik. Situasi sangat lain dari apa yang ku jangkakan. Sewaktu aku berada di sana semalam, bot x putus2 kunjung ke pelantar itu...

Membawa bermacam2 jenis ikan pelbagai saiz. Udang melimpah ruah [berpadanan dengan nama tempat itu, Sg. Udang], ketam dan macam2 seafood yang lain. terkedu seketika melihat betapa cantiknnya pemandangan di situ.

Ramai orang berpusu-pusu di pelantar.

Antara bot yang baru mendarat.

Proof that i was there...


Ikan yu...

Ikan merah yang sebesar 1 bakul...[wow!]





3

One of the best thing ever happen to me...

Posted by Pemerhati Penang on 1:19 PM
di sini jua memori tercipta

walau seketika terjalin kasih kita...

mungkin disini kita akan terpisah

kenangan bersama

xkan ku lupa...

To my friends,

you guyz are the best.

each and everyone of you.

I dedicated to all, just to show that we have a great time together...

Nailed in my heart...

Saranghae..

It just unbareable to say that we are all saperated.

but it is acceptable for me to say that someday we will meet each other again...

Keep In Touch...

OK...


2

3 Hari aku di rumah...

Posted by Pemerhati Penang on 9:06 AM
dah 3 hari menjadi penganggur ni...
bila nak cari keje woi~~~

keje rumah pn x siap lg nih...
ingat nak berkemas2 bilik aku dulu kot. dah 50%
biasalah, bila dah duduklk kat utp dulu, bilik aku jadi store la...
haih~~~
nak wat cane... rumah kecik...
[tetap bersyukur sbb ada bumbung atas kepala]

*/mode= yes man/*

Copyright © 2009 Let us talk about my life All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.