1

Kronologi no.1 Putrajaya

Posted by Pemerhati Penang on 2:30 PM
Ketika aku menulis post ini, hatiku terasa sedih, mengenangkan perginya bibit-bibit bergembira bersama sahabat2ku di Putrajaya. Dari seawal setibanya Fauzan dan Nasrul di rumahku pada pkl 5.30 petang pada hari Jumaat, 19 jun lepas hinggalah pada jan 2.30 tgh hari pada hari Isnin, 22 jun aku bersama sahabat2ku, sangat bahagia rasanya. Bukan bermaksud aku tak suka di rumah. I love to stay home, but when i am with them(Fauzan, Nasrul, Lukman, Nazmin, Fareez, and Najib)kat Putrajaya, it feels my life filled with somewhat "more" love...

Happy...

First, waktu perjalanan ke Putrajaya, aku, Fauzan, dan Nasrul singgah sekejap di Tapah. Tapi malangnya kat Tapah x ada stesen minyak PETRONAS(kesetiaan Pojan). So, kami x isi minyak...
Jadi kami teruskan perjalanan... Setibanya satu ketika ni Fauzan macam teragak2 yang petrol x cukup kalau nak isi kat next R&R. Apa lagi, aku n Nasrul lagi la cuak. Tp dengan "selamber"nya Fauzan kata "boleh ja ni"...

NO,NO,NO... aku x sanggup ambil risiko... Jadi dengan menggunakan gaya bahasa yang sangat professional dan menggunakan logik yang sungguh mantap, Fauzan pn turut ngan permintaan aku... haha... seccess.(X sanggup aku nak tggu org PLUS kalau minyak habis tgh jalan). Kitorang keluar kat Slim River... Fuh, lega rasanya...

Dalam pkl 10.30 mlm kitorang sampai kat Putrajaya... Lukman at that time ada kat pasar malam. Entah macam mana aku boleh ter"ingat" yang aku lupa bawak towel... haha, nasib baik pasar malam x tutup lg(woot..woot pkl 1030mlm kot). Fauzan pon x bawak gak towel. Wakaka...

Jadi, kami beli towel Ben10 yang sangat colourful dgn harga rm15 seorang satu...

Towel yang disebut2 tu...


Setelah itu, kami berempat pergi ke Putrajaya Sentral untuk menjemput The Notable Naz"Meen"... Yeah... cukup korum 5 org satu kereta... wakaka lg...

Gi makan kat mamaklah...

So, makan n sembang2 sampai pkl 12.00 tgh malam... Lepas makan apa lagi, balik tido lah...
That's the idealah... Tp apa yang jadi??? Aku x leh tido malam tu..huhuhu... tak lelap lama lah. mcm every 10 minits mesti terjaga. Begitu lah jugak dengan yang lain kot...

Zzzzzz... zzzzzzz.... huh.huh.huh...(blom pg lg ke???)...Zzzzz..zzzz....zzzz Huh.huh?? hm...ZzzzZZZ(20x) sampai pagi...

Paginya Sabtu pun menjelang... Aku bangun awal n solat subuh bersama yang lain. Pagi nie kami semua nak gi tgk UTPPEC09... waa... (Go aiman... woot..woot)... aku keluar rumah Luke n ada snap beberapa gambar...


Lukman's House kat Putrajaya...


first smile in the morning...


Jom jalan2 gi pasar pagi nie...

Ayam yang menjadi buruan kami di pasar... wakaka...
(teringat Shahrin)


Balik pasar, tgk FO sikit, VC korean sikit... lagu korea sepam pastu... FAREEZ!!! Fareez samapai yea... Fareez sampai yea...

Breakfast ready!!! Melantak aku 2 pinggan mee goreng di Putrajaya. Thanka to abg n kakak Lukman...

1 Comments

Post a Comment

Copyright © 2009 Let us talk about my life All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.