3

At last, I'm free...

Posted by Pemerhati Penang on 5:50 PM

Dan tercapai juga,
cita-cita aku sejak kecil.
untuk menjadi graduan 'Universiti PETRONAS'
[sebelum kenal nama sebenar universiti]
Bagai x percaya...
dah tiba masa aku pergi dari sini,
meninggalkan pelbagai kenangan manis persis madu
dan pahit persis hempedu...
yang persis hempedu itu aku leraikan..
Percayalah,
aku akan ingat kenangan manis bermadu itu,
sampai bila2.
I'm free for now.
about to graduate.
about to close this chapter of my life,
a new chapter will be coming soon.
[BEBAS]
\^_^/

2

UJIAN~

Posted by Pemerhati Penang on 6:53 AM
ujian yang kecil2, I'm craving to pass...

ujian yang besar, yang Allah letakkan atas bahu aku, masih gagal.

Ya Allah,
kau luluskanlah ujian2 ini. supaya aku menjadi lebih beriman terhadapmu.
Ampunan ku pinta.
rontaku merayu.
mengharap hembusan bayu membelai pipi,
dan tamparan sinaran menembusi hati.
moga terbuka luas2.

0

Resah Dan Gelisah Destinasi Gundah

Posted by Pemerhati Penang on 5:10 PM
Sedang aku merasai yang segalanya akan selesai tak lama lagi, aku teringatkan apa yang ada diantara destinasi aku.

Masih belum selesai.
rasa diri ini rebah dan tidak bermaya untuk bangun kembali.
tapi perjalanan mesti diteruskan.

ku intai masa depan.
cita-cita aku dah mula tinggi kembali setelah sekian lama, asal gapai, capai...

terbayang destinasi aku. cuma beberapa langkah lagi.
tapi aku perlu mengelak jerangkap samar ini.
ada masa perlu aku patuhi. kalau lambat kelak, jatuh dek hakisan yang sentiasa terjadi.

masa.
aku tiada itu lagi.
hanya sisa.

mahu aku sampai ke destinasi dengan emas seguni.
tapi, kerana terbeban dengannya, terpaksa aku tinggalkan di seberang sini.
harap aku dapat mengutipnya jika aku lalui sekali lagi jambatan ini.

aku sebenarnya terpasung. tidak bebas lagi.
mengharap sampai ke dastinasi itu, aku berkepak.
untuk aku belajar terbang bebas tanpa berpasung.

bijak aku perlu.
atur langkah itu mesti.
tak mahu aku jatuh ke dalam jerangkap samar yang aku bina sendiri.

Aku tahu, aku dipeluk doa emak dan abah.
aku perlu yakin akan Tuhan akan membantu.
aku mesti. aku dapat rasakan destinasi itu semakin hampir.
aku pasti.

2

STATUS keHALALan SUSHI KING

Posted by Pemerhati Penang on 8:43 PM
I got this link from my friend who loves sushi, esp sushi king [SK].
but unfortunately, SK doesn't have halal cert.
checkout this blog.
hope u guys bersabar lah ye,[kepada sesiapa yang suka sushi].
Ujian datang kepada orang yang beriman...

http://s3norit4.blogspot.com/2009/11/sushi-king-non-halal.html

tanggungjawab dan amanah yang harus aku lakukan, demi menjaga umat...

JANGAN MAKAN MAKANAN HARAM...

1

Kenang ini

Posted by Pemerhati Penang on 8:02 PM
Pahatan ini utk kenangan tika masa diri mencari pengubat.
Thanks Nuzoul...
Sweet :)

3

Hilang ingatan~~~

Posted by Pemerhati Penang on 9:36 PM
sebelum ni aku memang pernah open blog sebelum hidupkuteater ni.
tp aku x ingat bila...

tarikh kata 2002. tp 2002 aku PMR. tgh buta IT lg time tu.
tapi yang peliknya, ada post dalam tu kata aku ni dah ada bini.
kereta aku selalu buat hal.

ayat2 yang aku guna agak berpuitis, x macam sekarang. Rojak mamak pun kalah ngan bahasa yang aku guna.

hmmm, apa2 pn, kalau berminat nak tgk bukak la sweetsour.blogspot.com
seriously aku x ingat bila aku bukak log tu n tulisan2 dalam blog tu.

Misteri kan???

1

JOM STUDY!!!

Posted by Pemerhati Penang on 7:56 AM







camne nak study ni...
sempat ke aku study nih???
sempat helhal, sempat...
rasa macam x sempat je...
sekarang ni ko tengah buat ape???
tgh luahkan perasaan le...
k
sekarang ko luahkan habis2.
pastu ko prgi study...
huh???
dah ko kate ko x sempat study, ko pegi la study sekarang...
what's the point??
ko dah nak grad kan???
ko nak ke fail subject2 ni???
aku takut sangat2 ni
aku tau...
pastu nak wat cane???
pegi la study!!!!
as i said ko dah nak grad ni...
kalau ko fail, ko kena repeat tau!!
xnak repeat!!!
tunggu apa lagi???
studylah!!!


FOKUS!!!!

a keyboard is sharper than a knife~~


2

SCENE 3: Back Up

Posted by Pemerhati Penang on 2:09 PM
ZIIZ
tak baik tau buat dia macam tu. apa salah dia?
MOJO
huh? x salah? ko biar betul. ko x tau ke apa yang dia dah buat?
ZIIZ
apa?
MOJO
dia naikkan cukai "jerawat". jadi lepas ni sape2 yang ada jerawat kena bayar cikai.
ZIIZ
ye ke?
MOJO
ye la. ko ingat aku ni main2?
ZIIZ
kena beli pencuci muka ni. haih, nak beli pencuci muka pun kena pakai duit jugak.
MOJO
ko terbuta disini. syarikat pembuatan pencuci muka tu maharani punya tau.
ZIIZ
ya ka? dia ambil kesempatan lah ni.
MOJO
ye sayang.

Copyright © 2009 Let us talk about my life All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.