2

I have to be in character!!!

Posted by Pemerhati Penang on 3:17 PM
Sukar untuk aku lafaskan,
Sukar untuk aku rasakan,
Sukar untuk aku zahirkan, lahirkan, hidupkan, tampilkan...

Bila disanjung: Diam
Bila dimarah: Diam
Bila dikutuk: Diam
Bila aku dipuji: Diam

(Need to work on my expression skills)

Mungkin disebabkan masalah ni la aku rasa macam tersisih.
(Walaupon aku tahu aku tidak disisihkan)

Persoalan: apakah perasaan anda jika anda memandu kereta orang (dan orang tu macam nak bagi pinjam ke x bagi pinjam) dan anda terlanggar sesuatu?

Mesti la cuak nak mampos kan???
Tapi aku x rasa apa2~~~

Adakah saraf aku dah tak berfungsi, atau aku dah alah dengan perasaan cuak, takut dan excited???

As I said before: I have to be in character!!! (Character apa???!!!)

Let us go back and see what is/are the factor(s) yang membuatkan aku jadi macam ni~~~
1. Aku selalu buat predictions atas segala kemungkinan yang akan berlaku. (That's why korang selalu nampak aku macam termenung sorang2). Hilang "surprise" feeling dah kat situ.
2. Aku hanya tunggu dan hanya menerima apa jua pengakhiran sesuatu "rencana". (Rasa takut pon mula pudar). Ini yang berlaku time FYP Presentation and other presentations.
3. Over [over confident]: (Terlalu yakin)^2 that everything is going to be OK! At first aku ingat this feeling bagus, but it makes me to become a lazy person. (It's going to be OK, no need to worry~~) {Got the idea???}
4. etc.

Selepas THJ-KL, aku mula dapat perspektif baru. "You need to feel if you want the audience to feel." (Quote dari sape pon aku dah x ingat!!! :P)
Need to believe. Need to be in character. Otherwise it's going to be a big bluh!

P/s: Dah lama aku x ketawa. Jom ketawa sekarang. HAHAHAHAHAHA~~~ (Ketawa jangan FAKE!!! Okey???!!!)

2 Comments


yes! ketawa jgn fake
nway...senyum selalu
tp aku
Bila aku dipuji: Pretend mcm x cool...tp dlm hati kembang


Cisss~~~
Tp memang ko x pernah nampak reaksi aku kan???
macam blur ja aku ni~~~ (that's y aku x pandai nak luahkan... terasa kembang kat dalam je... Luar memang dah kembang kot~~~ :P)

Post a Comment

Copyright © 2009 Let us talk about my life All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.