1

Sorry.. Esok nak result, harinie br nak review kan???

Posted by Pemerhati Penang on 1:26 PM
Seawal2nya saya nak berminta maaf sesangat sebab tak update blog nih
dah sebuln lebih kot???
Pegawai Khalwat, jgn marah k... Sibuk sangat sepanjang bulan lepas.. x sempat nak review

OK, back to the topic:

Review... (My words are subjective).

Halusinasi Sang Algojo...
-seorang yang suka berkhayal...(ditangkap & dipenjara)
-khayalan mengatasi akal fikiran (kadang2)
-penceritaan tentang pekerjaannya x pasti sangat la (maybe a lawyer/judge/Along?)
-dia membunuh isterinya ketika dia intensely berkhayal...
-in the end, dia bunuh diri...
-skrip boleh diperbaiki...(i x paham jalan cerita, banyak x jelas)

3.5/5

Eksperiman Pembunuhan (Raja Lekuk)
-skrip boring(kurang berkesan)
-teknikal agak kelam kabut
-pendokong watak bagai strugle untuk mengingati skrip
-lakonan x mantap(what do you expect??-student sekolah menengah)

1.5/5

Jebat: Rahsia Kesumat
-penghasilan skrip yang sangat mantap, ala2 pro gitu (menggunakan reverse kronologi)
-gaya bahasa memang mantapsebab penonton anggap bahasa yang digunakan bahasa melayu lama(but then diorang faham)
-there are 2 parts dalam pementasan yang aku dapat goosebumps(wah.. jadinya pelakon tu buat...) dimana monolog2 yang lain aku x dapat...
-teknikal:...hmmm... kenapa x blackout saja waktu peralihan plot??? walaupun kemas & cepat tukar baju and all,kalau blackout terus lg mantopppppp...(as if penonton x distracted).
-Tidakkah plot terakhir sepatutnya ulang balik part kena tikam??? more dramatic effect
-part dato' bendahara: bukankah sepatutnya tuah yang spread the news???
-renung2kan

4.5/5

2 Tingkat
-Semuanya cerita tragis... termasuklah 2 Tingkat... x leh ke buat skrip monolog bawa mesej ceria???
-kononnya memberi kesedaranlah(bagus niat tu).
-Tapi macam cerita Robbin Hood in jeans + red jacket ja...
-but i give a standing ovation kepada pendokong watak "robin hood" tusebab dia mengolah skrip dalam pertuturan seolah2 skrip tu asalnya perbualan, bukan perbualan berasalkan skrip. (got what i mean???)

4.25/5

Semua ni atas pemerhatian aku sahaja... Very subjective...

(sesiapa yang nak maki aku sebab x puas hati pun x pe dalam blog nie [p/s: aku boleh delate =) kuikuikui])

Thanks for reading...

1 Comments


haha. as long as it's not in the past, x de r kire lambat sgt~ :P

Post a Comment

Copyright © 2009 Let us talk about my life All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.