6

Kampung Halaman

Posted by Pemerhati Penang on 4:16 PM
Dalam situasi sekarang, aku yang sedang menganggur, memang x tau nak buat apa.
Jadi, aku pn merajinkan diri jalan2 / berbasikal keliling kampung.

Singgah rumah tok uda jap. Dia ada SLR... Nikkon D90.
Dia suruh aku tangkap2 gambar kampung..
Scene yang menarik2 sikit...

Jadi, aku pn terus ke sungai...
beratus jugak aku snap.
X sangka yang the pictures turn up to be quite pretty...





That's all folks!!!

5

NTPM kah destinasiku?

Posted by Pemerhati Penang on 4:38 PM

Selepas aku habis intern pada 9 January 2009 aritue, aku ingat dah tak akan ada apa2 attachment ngan NTPM.

Tapi, Dalam mencari pekerjaan zaman serba pantas ni, aku perlu mengejar segala peluang yang ada. Walaupun peluang iti sekecil-kecil benih sawi.

Jadi, aku pun menggatalkan jari jemari aku. type www.ntpm.com.my kat google crome browser.
aku klik "careers" pastu aku tengok list2 position yang masih kosong... PROCESS ENGINEER!!!

Jadi, aku pn bgtau kat abah n emak aku. Diorang kata rebut ja peluang ni.
lagipun aku dah pernah intern kat situ. mungkin ada peluang utk aku bekerja kat situ pulak.

kalau aku nak keje ngan kerajaan??? Hmmm...
Abah aku bukak cerita pulak lepas tu...
Kawan/bos dia dulu kerja ngan hotel sampai dah dapat pangkat senior manager, sebelum masuk govnmt.

Jadi, aku pn amik langkah. X kisah la decision aku betul ke x. Bukan sengaja nak buat silap.
But growing up is not about making the right decision, but dealing with the decision that we have made.

Dalam masa aku keje ngan NTPM ni (kalau dapat) aku akan still cuba untuk mencari peluang kerja ngan kerajaan...

Kalau decision aku buat ni kalau x betul pn, I hope it was a wise decision.

Qualification & Requirements
* Candidate must possess a diploma or Bachelor's Degree in Eletrical,Mechanical Engineering or equivalent.


2

Semaian hari ini...

Posted by Pemerhati Penang on 10:51 PM

10 biji benih nangka mastura baru ditanam...



6 anak pokok bakau baru di alihkan ke dalam poly bag...





Note: 90% of tanaman timun dan petola yang di tanam haritu menjadi... Anak2 pokok dah mula membesar...




3 pasu keladi merah (requested by my mom) dialihkan dari tepi sungai ke dalam pasu...
(2 pasu besar, 1 pasu chomel)












Semaian semula ubi2 kucai utk mak buat masak cucur...

Esok: Bonsai...


0

Gout???

Posted by Pemerhati Penang on 10:32 PM
Gout is caused by elevated levels of uric acid in the blood that crystallizes and deposits in joints, tendons, and surrounding tissues.

Historically, it was known as "the disease of kings" or "rich man's disease".

2

Cukup 30 Hari~~~

Posted by Pemerhati Penang on 11:53 AM
Pengangguran~

kata dasar- anggur.
aku suka anggur.
tp x leh makan time sakit.
especially time batuk.

Hmm~~~
Sigh~~~
dekat rumah mmg x tau nak buat apa...
tp aku ada hobi...
bercucuk tanam...

aku tanam pokok petola n timun...
aku juga semai rumput2 carpet depan halaman...
pindah anak2 pokok jeleti ke dalam polibag...
so on and so forth...

seriously, abah aku dah siapkan tempat anggur menjalar depan rumah...

Ni la pokok anggur depan rumah aku... yang tergantung tu...

Copyright © 2009 Let us talk about my life All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.