5

NTPM kah destinasiku?

Posted by Pemerhati Penang on 4:38 PM

Selepas aku habis intern pada 9 January 2009 aritue, aku ingat dah tak akan ada apa2 attachment ngan NTPM.

Tapi, Dalam mencari pekerjaan zaman serba pantas ni, aku perlu mengejar segala peluang yang ada. Walaupun peluang iti sekecil-kecil benih sawi.

Jadi, aku pun menggatalkan jari jemari aku. type www.ntpm.com.my kat google crome browser.
aku klik "careers" pastu aku tengok list2 position yang masih kosong... PROCESS ENGINEER!!!

Jadi, aku pn bgtau kat abah n emak aku. Diorang kata rebut ja peluang ni.
lagipun aku dah pernah intern kat situ. mungkin ada peluang utk aku bekerja kat situ pulak.

kalau aku nak keje ngan kerajaan??? Hmmm...
Abah aku bukak cerita pulak lepas tu...
Kawan/bos dia dulu kerja ngan hotel sampai dah dapat pangkat senior manager, sebelum masuk govnmt.

Jadi, aku pn amik langkah. X kisah la decision aku betul ke x. Bukan sengaja nak buat silap.
But growing up is not about making the right decision, but dealing with the decision that we have made.

Dalam masa aku keje ngan NTPM ni (kalau dapat) aku akan still cuba untuk mencari peluang kerja ngan kerajaan...

Kalau decision aku buat ni kalau x betul pn, I hope it was a wise decision.

Qualification & Requirements
* Candidate must possess a diploma or Bachelor's Degree in Eletrical,Mechanical Engineering or equivalent.


5 Comments


1st of all
omakgad! what a nice blog template
so into "izzi"
simple yet appealing
hurm
all the best helhal!
never look back!


izzi?
perlu ke semua berkaitan dengan ko.. euuww

helhal.. all the best!


oh hoi~ helmi..go for it..plus dekat ngan umah..

btw..ada chance nanti..look for PTD in gomen..

tuh cepat naek n gaji not bad~


blog ni menarik..
suka bacaan di sini..
lawat blog aku yer di http://www.myspacemoney.my/akuklik

Post a Comment

Copyright © 2009 Let us talk about my life All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.