2

X de gambar n x cukup masa... Kronologi Muar

Posted by Pemerhati Penang on 9:08 AM
Entri ini sepatutnya mengandungi kronologi pelayaran dan pengembaraan aku bersama Izzi, Shahrin n Sapek Tuya ketika kami merantau ke selatan tanah air...

Tapi malangnya, semua ini menjadi kenangan dalam minda atau dengan kata lain "memori".

Tgk la dulu kalau ada masa aku letak gambar2 n diskripsi...

Sinopsis:

hari 0

pegi ukm... konsert gamelan
tido kat rumah izah
bertolak ke kl sentral
naik komuter ke seremban
cari bas ke muar... kesian Uyun kesorangan selama 30 minit sbb bas dia 30 min lewat ke melaka.
sampai rumah izzi kul 9 malam
ayah izzi jamu buah2ah tempatan
tido

hari 1
ala... dah lupa dah buat apa pg tue...
ptg gi jalan2 kat tepi kuala kat jeti bot2 kecil,
malam gi tanjung

hari 2
alamak.. lupa gak
eh... gi gunung ledang kot...

hari 3
pegi melaka...
jumpa Uyun kat melaka...
Shopping sakan aku...
petang gi rumah atok izzi
tgk safari belakang rumah mak tam izzi
ada 4 ekor rusa... (woot woot!!!)

hari 4
tgk harry potter kat muar
makan mee bandung muar yang famous tue... Delightful.
beli tiket balik UTP

sampai UTP pkl 245pg hari jumaat...

Very memorable...
Thanks to Izzi, Izzi's family, and to all org muar yang menyambut kedatangan kitorang... Anda semua memang sangat welcoming...

Bila lagi kita akan bersua??? Kalau ada rezeki, InsyaAllah...


0

Keputusan FTPPenang... Tahniah Pegawai Khalwat...

Posted by Pemerhati Penang on 4:06 PM
Kategori Teater Kanak-kanak
Warisan Jemari - Kisah Si Semut (Satu kumpulan saja bertanding)

Kategori Monolog
Rekabentuk Produksi Terbaik - GDW Kg. Contoh, Halusinasi Sang Algojo
Pengarah Terbaik - Wan Azrul Azizan, Te.Ta.Mu., Jebat : Rahsia Kesumat


Ketiga - GDW Kg. Contoh, Halusinasi Sang Algojo
Naib Johan - Indah Kembara USM, 2 Tingkat
Johan - Te.Ta.Mu., Jebat : Rahsia Kesumat


Kategori NGO IPT
Rekabentuk Produksi Terbaik - Bakawalee Penang, Dusta Pada Skala 1 Hingga 10
Pelakon Wanita Harapan - Watak Salamah, SICK, Serakah (Tak ingat nama dia)
Pelakon Lelaki Harapan - Aizal (Watak AJ), H.O.T.S., Legacy


Pelakon Pembantu Wanita Terbaik - Yuslina Yusof (Watak Wanita 1), Bakawalee Penang, Dusta Pada Skala 1 Hingga 10
Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik - Ashraff Kassim (Wak - Watak Gadek), Resdong's, Neraka Petualang
Pelakon Wanita Terbaik - Elvira (Watak Juita), Suara ACMS, Mencari Juita
Pelakon Lelaki Terbaik - Azhar (Watak Nana), NVR Corp, Hanya Lala


Pengarah Terbaik - Azrul Azizi, NVR Corp, Hanya Lala (dah menang dua kali berturut-turut)

Ketiga - Resdong's, Neraka Petualang
Naib Johan - NVR Corp, Hanya Lala
Johan - Bakawalee Penang, Dusta Pada Skala 1 Hingga 10

Source dari bakawalee-tetamu.blogspot.com

Anda Terbaikkk.....

1

Sorry.. Esok nak result, harinie br nak review kan???

Posted by Pemerhati Penang on 1:26 PM
Seawal2nya saya nak berminta maaf sesangat sebab tak update blog nih
dah sebuln lebih kot???
Pegawai Khalwat, jgn marah k... Sibuk sangat sepanjang bulan lepas.. x sempat nak review

OK, back to the topic:

Review... (My words are subjective).

Halusinasi Sang Algojo...
-seorang yang suka berkhayal...(ditangkap & dipenjara)
-khayalan mengatasi akal fikiran (kadang2)
-penceritaan tentang pekerjaannya x pasti sangat la (maybe a lawyer/judge/Along?)
-dia membunuh isterinya ketika dia intensely berkhayal...
-in the end, dia bunuh diri...
-skrip boleh diperbaiki...(i x paham jalan cerita, banyak x jelas)

3.5/5

Eksperiman Pembunuhan (Raja Lekuk)
-skrip boring(kurang berkesan)
-teknikal agak kelam kabut
-pendokong watak bagai strugle untuk mengingati skrip
-lakonan x mantap(what do you expect??-student sekolah menengah)

1.5/5

Jebat: Rahsia Kesumat
-penghasilan skrip yang sangat mantap, ala2 pro gitu (menggunakan reverse kronologi)
-gaya bahasa memang mantapsebab penonton anggap bahasa yang digunakan bahasa melayu lama(but then diorang faham)
-there are 2 parts dalam pementasan yang aku dapat goosebumps(wah.. jadinya pelakon tu buat...) dimana monolog2 yang lain aku x dapat...
-teknikal:...hmmm... kenapa x blackout saja waktu peralihan plot??? walaupun kemas & cepat tukar baju and all,kalau blackout terus lg mantopppppp...(as if penonton x distracted).
-Tidakkah plot terakhir sepatutnya ulang balik part kena tikam??? more dramatic effect
-part dato' bendahara: bukankah sepatutnya tuah yang spread the news???
-renung2kan

4.5/5

2 Tingkat
-Semuanya cerita tragis... termasuklah 2 Tingkat... x leh ke buat skrip monolog bawa mesej ceria???
-kononnya memberi kesedaranlah(bagus niat tu).
-Tapi macam cerita Robbin Hood in jeans + red jacket ja...
-but i give a standing ovation kepada pendokong watak "robin hood" tusebab dia mengolah skrip dalam pertuturan seolah2 skrip tu asalnya perbualan, bukan perbualan berasalkan skrip. (got what i mean???)

4.25/5

Semua ni atas pemerhatian aku sahaja... Very subjective...

(sesiapa yang nak maki aku sebab x puas hati pun x pe dalam blog nie [p/s: aku boleh delate =) kuikuikui])

Thanks for reading...

Copyright © 2009 Let us talk about my life All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.