0

Pantun bersantun, nadi Melayu.

Posted by Pemerhati Penang on 6:43 PM
Riuh kicau unggas di rimba,
Penuh dengan irama dan nada,
Lama sudah ilmu agama ditimba,
Buat bekalan iman di dada.
(Pantun karangan Dr. Shark, "Tuah Hang Jebat")

Halia buat tanam-tanaman,
Ke barat jua akan condongnya,
Dunia ini pinjam-pinjaman,
Akhirat juga akan sungguhnya.

Anak dara menumbuk pandan,
Buat kuih hidangan kenduri,
Ilmu yang baik jadikan teladan,
Segala yang buruk letak ke tepi.

Tenang-tenang air di laut,
Sampan kolek mudik ke tanjung,
Hati terkenang mulut tersebut,
Budi yang baik rasa nak junjung.

Laut yang tenang jangan disangka tiada duyung~~~
Wakakakaka!!!!

0

Bangsawan

Posted by Pemerhati Penang on 5:22 PM
The world is my stage...
Aku selalu cakap mcm tu kat diriku,
When the world is your stage, that's mean u are a liar! U never be true to yourself!
That is not NOBLE!! No HONOR!!!

I want to ask you, have you ever show your true colour to the world?
Your true, true COLOUR?
Only you can answer it!

I want to be on stage again.
That's how people will certain that i'm not lying!
No fake that i'm being fake on stage. A certainty!
Off the stage, you and even I don't know whether i'm being honest or i'm lying.

Aku rindukan pentas!
Aku mahu jadi seseorang...
Aku mahukan perwatakan...
Aku mahu merasa apa yang mungkin aku x akan rasai...

Selami hati budi insan lain, dapat menilai hati budi kita~~~

I will not change, but the stage can change me!

P/S: Sekadar nak mengisi blog ini... Terpulang untuk menginterpretasi~~~

2

Next week, a busy week..

Posted by Pemerhati Penang on 9:16 PM

my head dah quiet crowded dah macam crowded desk ni...

This might be a busy week for me sebab kena prepare untuk exam SPA, and interview MARA.

So much things to read and need to polish my writing and communication skills.

Ni status facebook aku yang terkini:

is preparing for Peperiksaan Khas Memasuki Perkhidmatan Awam Gred 41 (10-4-2010), waiting for the Bangsawan Tuah Hang Jebat (10&11-4-2010), and interview at MRSM Transkrian (14-4-2010).

Di pertengahan exam dan interview ada bangsawan pulak dah...

macam mana aku nak buat ni???

Tolong aku selesaikan masalah jadual ni... sesape~~~


1

3 Hari di Tronoh

Posted by Pemerhati Penang on 3:13 PM

Pekan Tronoh~~~

Sudah sekian lama aku x pergi ke Tronoh, terasa betapa rindu...
3 hari bagaikan tak cukup untuk lepaskan rindu.

Dalam masa 3 hari yang singkat tu aku dapat berjumpa dengan beberapa budak2 jr, rakan2 seperjuangan yang sedang mencari2 lagi/ memburu kerjaya...
Dapat jugak jumpa Kak Cik Jannah and Abg Cik Bert...

Tahniah kepada Kak Cik kerana mendapat "Pingat Kebesaran UTP" (heheheh) pada malam dinner appreciation Co-Q (what-so-ever)... Bangga bila dengar... Tp x puas lepaskan rindu kat diorang.

Gi tengok Barcelona lwn Arsenal (2-2), makan RBTM yang sedap kat mamak...

BTW, ada la 2 orang sahabat ni, bila bgtau ja aku tgh jamah RBTM terus x balas2 SMS aku... Jangan la marah ye... Aku pon worse case scene akan dihantar jauh ke oversea bila dah dapat keja nanti...

Doa2kan lah ye aku dapat kerja awal...

Masih rindukan Tronoh... InsyaAllah minggu depan akan pergi lagi sana lepas amik Peperiksaan Kemasukan ke Perkhidmatan Awam...

Jumpa Mak Su... Dapat tolong2 buat nasik lemak... Berniaga kat Station 18, tepi Tesco. Seronok gak walaupun penat... Banyaknya yang nak diceritakan... Next time lah.

3 Hari di Tronoh.
Terbaik~~~

Copyright © 2009 Let us talk about my life All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.